::our journey::

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, 20 December 2011

Kenali siapa KAWAN anda



As salam..

Sudah sekian lm xmenghapdate blog tibe2 arini rs nk membincangkan sesuatu di ruangan ini. Ini bknlah sesi luahan perasaan atau nk mengutuk atau pun membuat ketupat berperisa vanilla coklat yg sgt sedap. Ini hanyalah topik yg perlu kt bincang dan fikir sebernas-bernasnya kerana ia adalah melibatkan hidup anda. Right??

 berkawan la mcm si bear ni xkire saiz kwnnye mcm mn..

Ok cukup dgn mukaddimah terlebih pnjg kat atas… (cik AShee ni kalo dpt mengomel mmg mcm ni..hehehe..sorinye tuan puan). Berbalik pd topic di atas td, semua org yg idup kat muka bumi ni memerlukan teman. Right?kalo xde kawan ko duduk la kat utan kwn dgn beruk….hahahaha. silap2 hari bulan beruk 2 pun xmau kwn dgn ko…hihihi

Kat dunia ni mcm2 manusia ade dgn seribu jenis perangai. Ok kat bwh ade disenaraikan beberapa jenis kwn/manusia yg telah cik AShee kenal pasti sepanjang hidup didunia ni. Tp jgn salah sangka pulak, semua jenis manusia/kwn 2 bukannye kwn2 cik Ashee belaka. Ade yg dr pengalaman kwn sendiri, adik beradik, bf, n others. 

CEKIDOT BEBEH!!!        
             
  1. Dia selalu mengelak bila anda mengadu hal atau meminta tolong dan akan terhegeh2 bila anda dah senang- nasihat cik Ashee, toksah la nk kwn beriya2 dgn die. Org yg sedemikan merugikan anda saje.   
  2. Die selalu minta tolong sesuatu dgn anda. Conthnye- meminjam wang, pakaian, others. Die juga talam dua muke- org mcm ni mmg patut campak kat lombong je atau bg makan jerung!! 
  3. Die sangat la berkira tentang wang dan pertolongan. Asik anda je tau tentang mata wang Malaysia dengan nak belanja die aje2-ini memang tidak adil!!
  4. Masa die xde sape nk kawan dgn die, die beriya2 cr anda. Sampaikan nak ke jamban pun nk ajak anda sekali. Tp bile dah jumpe kwn yg lebih kaye, lbh hebat dr anda, die tinggalkan anda mcm kain buruk je-org yg mcm ni paling cik Ashee x gemo. Lbh bek xpyh de kwn dr ade yg mcm ni…
  5. Die suka meminjam brg anda, sampaikan mcm nk buat harte sendiri-mslh Negara kalo jumpe org mcm ni.
  6. Depan anda pijak semut pun xmati, belakang anda kutuk segala bagai
  7. Salah anda je die nampak, salah die sendiri lgsg die xsedar
  8. Kawan lama anda, anda ade cl or msj die tp die xpenah reply. Tup2 1 ari die msj anda semate-mate nk minta tlg-patutkah??
  9. Kawan lame anda, 1 kelas, 1 asrama, 1 dorm..1 malaysia. Tibe2 jumpe die buat2 xnampak anda or xkenal anda…ermmm, agaknye die ade terhantuk kat mn2. Saranan cik Ashee pegi x-tray k…..
  10. Die selalu membangga diri, die rs die yg terbaik, bertuah- eeee, u’re such a jerk!!! 
  11. Kawan anda xkira rapat atau x, die selalu nasihati anda supaya menjadi yg lebih baik dan berusaha untuk bawak anda ke jalan Allah-cik Ashee teringin nk jumpe org cenggini 
  12. Die akan bersama2 anda susah senang-org mcm ni yg plg baik, cik ashee ade jpe org yg cenggini.
  13. Die selalu tegur anda kalo anda salah atau terover bile nak mrh- a good frens, tp jgn la anda mrh plak bile die tegur 2…
  14. Kwn yg selalu menolong, suke menolong, dan xsuke nk tgk org lain susah-spesis y ni pun susah nak cr , tp alhamudulillah dah jumpe
  15. Kwn yg tahan gurauan kasar dan dah serupe mcm adik beradik-yg ni pun penah jumpe

Ok, rsnye cukup 15 character utk identify sape kwn anda…fikirlah baik2 bile memilih kwn, kerana ia mggambarkan siape diri anda, ke mana hala tuju hidup anda bahkan masa depan anda…seperti pepatah arab ini:



“jika kita berkawan dgn tukang besi, nescaya kita pun akan mendapat bahangnya…tapi jika kita berkawan dgn penjual minyak wangi, kita pun akan berbau wangi…”




cikASheenakcakapjugakjugak: perbaiki diri kita kalau kita mahukan teman terbaik dalam hidup...

Thursday, 8 December 2011

Catatan Perjalanan #2: Famili Day

As Salam...

ni nk cite skit, kami ari 2 g CAMERON HIGHLANDS (ayat mcm blagak gile je kan...). kami2 plan2 dah lm dah nk g sn utk famili day. tp maklum la dah nm nye famili besar+ramai maka dgn ni ramai la yg byk hal nye....

2-4/12/2011 adalah tarikh yg pilih utk ke sn memanjat bukit. al naseb bek jgk xmanjat bukit time ry aji katenye pun...kalo idok, hai haru....kene plak bawok seko  lembu ke atas...hahahaha!!!

TM Apartment adalah tmpt penginapan kami di tanah tinggi...ok? blh la...katenye xblh memsk, hape kau igt kami bdh? kami hangkut segala bagai jenis mknn dh siap msk ke sn...ahahahaha. hade aku kesah?

sume mknn mmg thn lm utk 3 ari, kalo utk gulai2...sume pes dh siap...amacam bro?hebat x sistah2 sy?mmg calon isteri2 mithali sume sista 2...

ape? xtvt? pnjat gunung? hahaha kau jgn buat gile la bro...ko igt ni rambongan sekola menengah tahap 2 ke?ade ibu mengandung, bapak mengandung, tok mengandung segala bagai...kang tercirit kat situ sape mau kutip?

ekceli, xtvt yg kami buat biase2 je pun...alaaaa xtvt biase....xkan xtau. kalo sejuk org selalu bt ape?ce teke...haaaaaa.....pandai pun. kami p tidoq ja kat sn...muehahahaha. dah sejuk kan, msk selimut gulung2...oppss...terlena la plak.

tp dlm 3 ari 2 x la asik tido je kejenye. ade jgk time2 y celik. ce tgk ape kami buat time celik2 2...

CEKIDAUD....
*
*
*
*
*
*
*


di ladang teh BOH, sungei palas





di MARDI


angpa tau x, kami turun kat celah2 teh 2 smata2 nk amik gmbr dgn 
sungai kecik niha...ni sume cik 'K' punye hal...
yg pkai bj coklat tgh berdiri 2 bakal anggota kopratasa...hahaha



picto di stoberi farm....


entrance kilang teh...


diner di Nik Tomyam & Ikan Bakar Restorant
sian aku tgk budak yg anta mknn 2, penat die byk sgt kene anta...
hahahah...nsb kau la dikkk!!!


xtvt potong kek sebelah mlm
selepas penat jln2 di pasar mlm Cameron


ni acara kemuncak di sn..
penyampaian hadiah oleh aunty2 +uncle yg berKERJA shja...hehehe
pemenang mmg xmsk acara pape, tp atas penghargaan dlm UPSR..straight A



bergambar kenangan di depan apartment

tips perjalanan:
  • make sure brek kerete anda berkeadaan baik-bg mereka yg drive sdn bhd ke tanah tinggi. keadaan jalan yg bersimpang siur menybbkan anda selalu membrek..
  • isi minyak penuh tangki ok. kat sn bkn xde stesen minyak tp pyh sikit nk cr
  • service diri anda juge. kalo anda drive sdn bhd pastu dlm keadaan mengantuk, lesu, penat, dikhuatiri mengundang bahaya. elakkan anda menjadi mangsa kemalangan. 
  • jgn tertipu dgn bunga2an di tanah tinggi...sume yg ade kat sn mmg indah2 belaka. kalo anda beli nk tanam sndiri kat kwsan umah anda, jgnkan idup entah2 mati trus...hahaha. SILA SEDAR DIRI ye, kwsan umah anda xsm dgn tanah tinggi. 
  • bwk jgk pakaian tebal, espeseli ketika musim2 hujan mcm sekarang....tp jgn la over sgt dik smpai bwk bj ala2 eskimo+boot g sn...

Catatan Perjalanan #1: ETS


As salam…
Hah arini cik Ashee nk cite skit pasai ETS…ekceli cik ashee ni bukan la promoter sambilan utk ktm…hehehe, tp sesaje la nk bgtau yg si budak ets punye servis ok….

Oppss…jgn silap plak. Ets ni bkn gro tau…kang korang kate cik Ashee ni ngajo jahat plak…hai haru….ekceli lg, ets stands for Electric Train System. Services br yg dikuarkan oleh KTMB. Hokeh!!! Clear kan….


 ni la rupe ETS Train nye.. tp jgn plak korang kate 2 cik Ashee...ini gmbr ehsan dari tok wan google k...

Dah dikatenye td train, jd arakian plak train ini amat lah laju. ETS bkn mcm train biase yg ambil ms lm utk smpai ke destinasi. Cume bentuk train tu sm la….kang di buat mcm bentuk katak puru kang ade plak yg pengsan, lari xcukup tanah bile naik memalam. Hailoh…hailoh…

ETS ade 3 kaler…(3 kaler la senang sikit nk cite). Silver, Gold dan Platinum…those of the colors presents the difference speed and rate of each trains. Ok, cenggini…kaler silver 2 harege nye murah sikit dan laju la jgk tp xlaju sgt…paham kan?Gold plak mahal skit dan laju skit dr silver, maka dengan ini secara otometik platinum lagi laju-laju dan mahal-mahal dr Gold dan Silver. 

Destinasi, anda blh pilih smada nk trn ke utara atau ke selatan. Stesen terakhir utk utara adalah IPOH dan stesen terakhir utk selatan adalah SEREMBAN. Harege tiket adalah mengikut destinasi dan kaler ETS yg korang naik. Alaaa…lebih kurang mcm naik bas jugak…

Utk keterangan lanjut mengenai pilihan destinasi, schedule, tiket etc sila jgn hubungi Cik Ashee…tp lawatilah website ini http://www.ets-train.com.my


seat dlm ETS..ok x?

Serius cik Ashee nk kate kat sini, mmg berbaloi-baloi la kalo naik ETS berbanding korang drive sendirian berhad bg destinasi yg jauh2…kat situ korang blh save minyak, tol dan jgk korang blh rileks2…tdo pun blh tau..

Dlm train 2 dah disediakan cafĂ©, power point bg sesape yg rs nk bt keje, bkk lappy or charge handset ke, toilet of kos ade..tmpt membuang smph..so igt jgn buang ikut sesedap rs stoberi je…Budi bahasa budaya kita..eh, blh ke slogan 2?hantam sajalah…

So, kepada mereka2 yg xpenah rs naik lg train ni, naik la at least sekali seumur idup kan…

Di bawah beberapa tips perjalanan menaiki ETS…

  • Pastikan anda berada di platform yg betul sblm menaiki ETS..kalo xtau bertanya lah…kang xpasal nk pegi utara ter-pegi selatan plak…hahaha
  •  Pastikan anda tahu anda akan duduk di coach ape…eg: A, B, C, …. Ikuti panduan ini: sesetengah stesen akan paparkan coach ape2 di lantai platform so   anda tggu je la kat lantai yg bertanda A sebagai contoh…maka train nnt akan smpai ikut platform dan akan tepat ikut coach bertanda di lantai..Sesetengah stesen plak xtulis coach pd lantai platform, tp anda harus bijak dan cekap. Anda haruslah memerhatikan coach yg bertanda A sebagai contoh pd dinding train yg akan smpai…so, bergerak pantas!!
  • Be punctual…ETS akan smpai tepat pd msnye..kalo katenye dlm tiket 6 suku, 6 suku la die smpai xde lebih2 5 minit.
  • Pastikan tiket sentiasa bersama anda utk kesenangan menyemak tiket dlm train.
  • Pastikan duduk di seat yg betul kalo x org mrh..
  • Yg terakhir…jgn la buat bising…hormatila pengguna train yg lain…walaupun anda pertama kali menaiki ETS, tp jgnla tunjukkan excited anda 2 pd org lain..tahan2la…org lain mgkin kepenatan dan mahukan privacy…

CikASheenakcakapjugakjugak: selamat men try test product br KTMB ni ok….

Tuesday, 6 December 2011

SELEPAS ICIK TIADA LAGI…..


As salam
Sungguh boring bile dah xde teman di umah mcm salu….skrg ni tgk tv sorg2, bt keje umah sorg2…sume sorg2…sayu rs. Bkn cik Ashee je yg rs kehilangan, mak pun akan teringat2 kan die espeseli bile nk bwk msk cage die ke dlm umah bile dah mgrib, isikan pasir utk die….mmg cukup sayu….

Kate mak, xpe kite dah bt yg terbaik utk die…dh cube ubatkan die, dh beri layanan yg baik utk die.die pun akan doakan kite blik….so kite redhakan je la….

Cik Ashee tau 2 sbnrny ayat nk pujuk cik Ashee….kan kan kan kan kan kan

4 hr slps kehilangan, cik Ashee ke walk in interview utk my mydin di jabatan tenaga kerja Bangi as Management Trainee….so far ok la….cik Ashee punye la nebes tkt die skiping omputih plak….last2 melayu je….

Kate si najib 2 (interviewer) cik Ashee dh berjaya n akn pegi ke 2nd interview di HQ kat Subang…tp smpai skrg habuk pun tarak….hailoh hailoh….pe cite ni….

N cik Ashee pun bt2 brave la cl si najib the pengurus di Bangi ttg job n interview 2, katenye dgn ayat yg standard utk cover segalanye…

“Cik jgn risau, mmg kami nk pkai ramai pekerja disebabkn jgk ramai yg dh benti….sy akn ajukan hal ni ke HR dan sy akan cl la cik secepat mgkin, maybe dlm mggu ni atau mggu dpn…”

Skt ati je cik Ashee dgr ayt standard piawai yg die guna pakai….kalo kate nk guna ramai pekerja, xpyh la nk 2nd interview segala bagai….hah hambik je haku nih….kate dh lulus interview…pe cite….lgpun kau br nk lanjutkan hal ni pd HR????hadoi….bende nih kan serius, nape nk lmbatkan proses…mmg sgt xfhm…

N sehal lg…rmai staff yg dh benti????mcm something wrong somewhere je kat situ….kan kan kan..Dlm hal skrg ni, cik Ashee mmg sgt2 perlukan keje….hadoi….dat’s y cik Ashee xkesah keje di bhgn retail n marketing sekali pun…

Hangin je kene cam gini...oi najib ko igt free ke duet tiket train aku...34 hengget tau x...!!patogen punye creature, perosak langit ke 7 tul...pemusnah alam pun.seb baik ade kucen2 kat bangi ni yg leh jd pglipur lara aka badut sarkes....hahaha

jom...cekidaud mn si badut sarkes 2...


ni CINTA aka Mak Ite...(nm samaran yg aku kasi..hehehe, umo 3 thn)


 ni ostopot....kucen yg xbpe nk ade perasaan..suke bt hal sndiri


sori che tam....gmbr xde utk che Tam, sbb che Tam ni sgt2 pemalu

ENTRY KHAS BUAT ICIK…



As salam….
Dgn rs syg yg teramat sgt dan pilu yg beraja di hati ini ,  sy gagahkan dri utk tulis entry buat die yg sy sygi sbgai tanda ingatan sy buat kali terakhir dan sbgai tanda die penah sy sygi…

Mgkin ade yg konfius kan, sape yg cik Ashee mksdkn….die bkn sape2, die hanyalah seekor kucen yg sy jg dgn penuh kasih syg yg melimpah ruah…mmg die xlah secantik kucen parsi atau yg jual kat kdai2 2…tp bg cik Ashee die cukup menghiburkan…cik Ashee xpenah rs sunyi….

Bygkn kalau selama ni die temankan cik ashee ke mana cik Ashee pegi tp skrg dah xde lg…tidakkah anda rs bende 2 sgt pilu dan sayu….

Icik(kucen cik Ashee 2) jarang kuar umah, plg jauh pokok mggis depan umah (2 pun nk buang hajat)…

Pg2 kalo cik ashee still tido lg, die akan dtg ke bilik…tumpg tido sekali…kdg2 die yg melebih2 tidonye smpai kul 8 lebih…

Tp selaluny die akn bgn bl cik Ashee bgn…pas2 bile cik Ashee start buat keje umah, mcm menyapu umah…ha mulala die dok kacau mcm xcukup tanah die kejar smpah2 2….tp bile cik Ashee larang die berenti, die tau bile org larang die buat atau x…2 la speselnye die…

Bile membasuh plak, die akan tgu smpai siap kat tepi mesin bsh 2…hehe…comel je…smpai ke ptg mmg die xakan kuar umah. Senang kate, di mana je ade cik Ashee, ade la die skali…

Mcm skrg, on9 n tgh dgn lappy, confirm die pun akan ade jgk, dok ggt laptop or jln atas keyboard…tp skrg...bende 2 tgl kenangan je….(menaip dgn linangan air mate……)

Plg cik ashee xleh lupe ms cik Ashee nk buat lepat labu ari2…mmg setia abes, start dr layurkn daun pisang smpai nk bungkus dlm daun pisang 2, die still tgu…plg xblh blah ble die melangut tgu btul2 kat dpn lepat2 yg dah siap bgkus 2 (yg blum msk)…

Korg2 mesti tertnya2 sbb ape die mati kan….ok kejap cik Ashee nk tarik nafas dlm2 (confirm pasni aku nanes punye…)

Mcm ni citenye, pd mlm 9 Nov lalu, die demam…pns xhingat bdn die….ptt pun die tdo smpai xnk bgn2…tgh mlm sikit br ok….cik Ashee igt demam biase2 je…sbb soknye die dah blh lincah mcm salu…rupenye 11 Nov 2 plak demam die dtg blik…mlm jgk. Mcm mlm 2 jgk, tgh mlm dah ok blik….

So cik Ashee xsuspect pape la…soknye 2, die dah start garu2 telinga….kami suspect die skt telinga mcm kucen2 yg dl…dan kami belagak mcm dokter veterinar yg xbertauliah ubatkan telinganye dgn minyak gamat….

I’m so sorry….cik Ashee tau mgkin cat lovers kat luar sn 2 dok kutuk2 cik Ashee dgn tindakn 2…tp 2 je jln yg ade…cik Ashee xberduet, keje pun xde lg….

Dipndkkan cite, pas taruk minyak 2 dlm telinga die n kasi korek sikit buang taik telinga 2, die terus menung dan ddk sorg2 die je…tp mkn stil nk lg dan blh mengiau lg…cik Ashee igt maybe kesan ubat 2, sbb kucen2 sblm ni pun akn baik pas2. 

Soknye, die dah xnk mkn, minum…atau pape je la.mengiau pun xlarat, rupenye die demam…terlalu pns…mlm 2, kami lg bertindak sbgai dokter veterinar yg mcm pro, cube bg ubat kat die bercampur susu…Alhamdulillah, die dah blh minum air dan mkn spotong ikan dan dh blh jilat bulu….mate cik Ashee kalau korg tgk waktu 2 bersinar2 mcm Puss in Boots je….harap sgt die kebah…

Tp sebaliknya….sok dan soknye lg die mkin lemah dan lemah….die xnk mkn. Minum pun ade la sikit je…kami dah cube yg terbaik, ubat dah bg….dah pakse minum….tp ALLAH syg die lebih….

Tepat jam 4.20 ptg, 15 Nov 2011, dlm hujan lebat dan guruh….die tglkn cik Ashee buat selama2nya…tp time 2 cik Ashee mmg dah redha…sbb cik Ashee dah tau mmg dah xde hrpn lg…2 ari xnk mkn dan minum…air mate jgn cite la….dlm ujan 2, cik Ashee doa byk kali agar Allah amik la nyawa die skrg, sbb dah xtahan nk tgk die terseksa….akhirnya Allah makbulkan doa 2….

Cik Ashee mmg mghadap die time nk mati 2…menggelupur nk tercabut nyawa….mmg cik Ashee nk temankn die smpai hjg nyawa die, sm mcm die temankn cik ashee dulu…
Dan…akhirnya…Allah sj yg tau perasaan ini bagaimana…

SAYANG KAMU SANGAT CIK….

 ni la antara gmbr die spjg dlm jagaan cik Ashee...ni ms umo die dlm 2 bln...die mmg mati mude





 di kala penat bermain...

 ala-ala manje nk tido


 icik sudah xbernyawa...sob3



DIE AKAN KU KENANGI BUAT SELAMANYA...TENANG LA DISANA


Sunday, 10 July 2011

its so girly....


SELENA GOMEZ
WHO SAYS?

I wouldn't wanna be anybody else.
Hey!
You made me insecure,
Told me I wasn't good enough.
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough.
I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself.
But when it comes to me,
I wouldn't wanna be anybody else.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na
I'm no beauty queen.
I'm not just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You've got every right
To a beautiful life.
Come on!

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's heard it?
Trust me,
That's the curse of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you.
You tell me whatcha mean,
But they keep whiting out the truth.
It's like a work of art
That never gets to see the light.
Keep you beneath the stars,
Won't let you touch the sky.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/selena_gomez/who_says.html ]
I'm no beauty queen.
I'm just beautiful me.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You've got every right
To a beautiful life.
Come on!

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's heard it?
Trust me,
That's the curse of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says you're not star potential?
Who says you're not presidential?
Who says you can't be in movies?
Listen to me, listen to me.
Who says you don't pass the test?
Who says you can't be the best?
Who said?
Who said?
Would you tell me who said that?
Yeah~
Who said?

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's heard it?
Trust me,
That's the curse of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's heard it?
Trust me,
That's the curse of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says your not beautiful?
Who says?

=)

as salam...

hehehe, xsangka dah nak abes prak kat sni.....hahaha, mmg xsbr lgsg dah.....nak blik umah jpe MAK. ari sabtu ni sy akan chow dr sni, dan akan mulakan kehiduapan br di tmpat lain, may be. insyaALLAH.....hopefully, i can get the job as soon as possible.....amen.

but, at dis time, i will stay at home, searching and searching the appropriate job. i don care if the job is not same as my qualification (library science+degree), as long as i get the money+experience. 



ok, plez pray for my best....=)

Tuesday, 5 July 2011

...kami bukan KULI....

as salam...

ku sangka kan ok, rupenye hampeh peh peh....
xpe, lg smggu je duk sini, lepas 2 aku xkan jejak lg kaki ke sini....huh!!!xkan ok....

mood: menyampah teramat sgt....OK!


Sunday, 26 June 2011

dekdot....kamu di mana syg?

as salam...

sy sgt2 sdey skrg...kucen2 sy LuLu dan JoJo ilang...LuLu dah ilang hampir semggu...JoJo dah 2 ari.diorang 2 dah mcm family sy...mcm kwn dan adek2 sy....sedeynye. xtau nk ckp mcm mn...

LuLu dah ilang ari selasa ari 2, mak sy kuarkan die mlm senin sbb takut die berak dalam umah. sok pg bl pggl2 die tak blik2. 

JoJo plak ble abgnye ilang, dah jd mcm kucen gle. yela ah xde geng nk men. bile kakak sy blik dr sk, dgr je bunyi kete terus blari kuar. sbb ah bosan sgt. tp die pun ikt lgkh abgnye....ilang tanpa dkesan...pg semalam die ilang. 

sekarang ni lgsg dah xde kucen kat umah 2....mak n kakak sy pun sedey yg teramat sgt. yela, kalo la diorang xkuarkan diorg mlm2 srh berak, mgkin xjd mcm ni. mak sy syg sgt diorg. nangis mak sy bila jd cm ni. smlm die cl, die dah cr merata dah. tp lgsg xde jejak....mak sy sedey sbb diorg ilang smpai taik diorg kat tepi umah dan dlm sgkar pun xsggup nk buang....ye, sy tau mak sy sedey sgt...nyesal die. yela bkn sng nk cr kucen mcm diorg. bijak, manje, putih bersih dan cantik...gemok plak 2...luluh ati sy bl diorg ilang...bayangkn dr bsr penumbuk sy, sy bela diorg smpai dah menjangkau 3 kg berat....tup2 ilang mcm 2 je...

ntahla....sy mmg xblh terima hakikat ni....sy msh berharap diorg akn blik ke pangkuan family sy...sy sgt2 berharap diorg xmati lg atau ade ape ancaman atas diorg. kalo la ade org amik kucen2 sy 2, sy harap sgt org 2 sgt sygkn kucen mcm family sy dan blh jg diorg dgn bek.






ape2 pun, sy tetap harap diorg akn blik.....blik ye syg2.....(kite syg dan rindu kamu Lu dan Jo)...

Friday, 17 June 2011

thanks........

as salam...
17 june lalu....result degree utk kali yang terakhir dah pun keluar.....alhamdulillah, walaupn pd mulenye, menangais2 Cik Ashee sbb x leh nk cek result, akhirnya bila dpt tau bersyukur sgt. sbnrnye uitm anta result melalui emel. tp yang menjadi mslhnye, result 2 dah msk dlm spam.....so?ko phm2lah situasinye mcm mn.......merata aku mencari, tiap2 jam cek emel tau........

thanks 2 Allah yang kurniakan rezeki ni pd cik Ashee.yelah...kalo kt usaha mcm mn pun tp bkn izin Die mmg xkan dpt. second, kepada lecturer2 yang byk bantu, terutama pd Dr Asmadi Mohammed Ghazali yang sgt2 byk bg support utk buat research project dan plg memahami (jg my supervisor), encik rosli yang baik, miss yana yang lembut dan byk membantu, encik shamsul daud yang sgt best and happening, encik mahadi, encik zoolhelmi, dan sume2 lah lecturer2 kedah. saya xkan lupakan kalian sume. hamba2 Allah yang banyak bg ilmu dan jasa pd sy.....

seterusnya, kepada mak, abah. love u always.thanks bg support tak kira mcm mn bentuk pun. pesan mak dan doa mak orang sentiasa ingat. kepada abang2, kakak2 yang dah byk tolong terutama ketika belajar ni, jasa korang pun xmampu nk bls dgn duit. 

kepada yang disayangi......shahidan abdul khalil, thanks for loving me and always be my listener and supporter.awak sentiasa ade dgn sy waktu sy susah dan senang. awak sentiasa tenangkan sy waktu sy gemuruh, gelisah dan tak tenteram.dan awak selalu benarkan sy waktu orang lain salah menilai sy. thanks a lot. 

akhir sekali, kepada kwn2 yg sm buat asemen, tut, fiza n oden.....thanks for being my frens. may Allah bless all of u and gudluck for ur future. 

walaupun sy sedkit kecewa kerana impian sy utk dapatkan ANC iaitu sejak dari diploma tak kesempatan (missed satu sem, tak dpt dekan), tp sy bersyukur kerana Allah masih bg peluang utk sy dptkan ijazah kelas pertama.....ape yang sy pesan dlm ati sy, ANC bukan ukuran utk dptkn keje, rezeki Allah ade dimn2....dan itu yg membuatkan sy msh kuat utk tempuh idup ini....kalau ade rezeki, sy akan smbg master. insyaAllah.


Thursday, 9 June 2011

i'm addicted with....

as salam...u know who is maher zain? who maher zain? ekceli maher zain is the singer who have the very beautiful voice...he sing the nasyeed song and always and forever singing about Islam.... lets we listen to his new song-FREEDOM.


owh GOD....i love this song, the lyrics and melody is so and so nice.


Gathered here with my family
…My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn’t matter where you’re from
Or if you’re young, old, women or man
We’re here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together


Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we’ve taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we’re almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together
Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we’re not backing of
Oh God we know you hear our call

And we’re calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

Monday, 23 May 2011

~saye yang SEDIA berkhidmat~

As salam...

poyo tul la title en3 ko ni AShee.....huhuu...........ok3, yang ni msh lg mengisahkan internship sy di UPSI.............wahahahahaha.mggu ni jg bahagian services.....so, ok la..........keje pun ade untuk dikesahkan..........tp sempat gak Cik AShee snap pic.hhuhuhhu..............

today is monday...
23/05/2011..............Cik AShee ditugaskan utk ke Unit Penyelidikan dan Maklumat....pg2...input data dr online newspapers ke database UPSI utk dijdkan newspaper cutting, cr info pasai individual education program+permata negara....

2 p.m.-5 p.m.
jeng33.......Cik AShee pindah ke kaunter Penashat pembaca..
wahahahaha....dah mcm big bos aku...(pasan lebey, wekkk).
pic2 bwh 2 sempat Cik AShee snap waktu di meja penasihat pembaca. kalo xlalu nk tgk....tutup mate 2 dgn tgn, tp renggangkan jari ek....hehhehe.
layanzzzz.............


belakon dalam ketekunan....
xblh blah





now, I AM A BIG BOS..hahahaha


CikASheenakcakapjugakjugak: perasan xsudah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...